Novi Sad
01.11.2021.
12:16 > 18:35
Sport i rekreacija imaju ogromnu ulogu u pravilnom razvoju dece - ali u kom trenutku roditelji preteraju sa forsiranjem dece? Da li postoji loš sport za dete?
  • NS

    02.11.2021 21:05
    Plivanje na suvom
    Koje plivanje??? U Ns nema obuke plivanja 2(dve) godine.

    Ps. Jesu otkrili najveci problem oko bazena na Spensu, ko je slikao radove???
  • Dm

    01.11.2021 17:00
    Danas je sve sto se tice dece preforsirano . Dete mi je do nedavno treniralo plivanje. Kada su ga prebacili u takmicarsku grupu zapitali smo se koliko je to sve bas zdravo i normalno za deciji psihofizicki razvoj. Definitivno jedan od najtezih sportova.Deca od 9 godina plivaju sat i po do dva+suvi trening svaki dan.kad kazem plivaju mislim skoro bez prestanka. Laziraju odlazak na vc da bi se odmorili.pred takmicenja nekad i dva puta dnevno plivaju. Zbog situacije sa bazenom i covidom prosle godine smo jednoglasno u kuci odlucili da je zdravije da prestane da trenira. Primer ludila koje smo vise puta vidjali od roditelja ex sportista koji nisu nista postigli da toliko forsiraju decu da dovode dete na takmicenje pod teperaturom, kljukaju ih lekovima pre plivanja da bi izdrzali trke.Zivot mi se smucio.
  • Mama

    01.11.2021 15:32
    Svašta nudi
    Pitajte u školi fudbala Petar P
  • Sale NS

    01.11.2021 15:19
    Danas roditelji decu daju na razne aktivnosti dok su jos mala, mislim da je to malo isforsirano jer dete treba da bude dete i da se igra, kako samo tako i sa drugarima ali ne i da se takmici i trenira pre nego sto krene u skolu. Iako aktivnosti kod dece razvijaju disciplinu i odgovornost prema obavezama ali ne treba od njih praviti masine da sve rade sto im je nametnuto ili previse.
  • KirkaYU

    01.11.2021 13:13
    ---
    Prerano je da se dete bavi sportom sa tri-četiri godine, pa makar to bilo i "samo" dva puta sedmično. Ujutro ustaju rano, idu u vrtić, tamo imaju fizičko, posle na treninig u tačno određeno vreme, po tačno određenom planu. Deca tog uzrasta treba da trčkaraju, jure za loptom, ručkaju, spavaju, igraju se... Pre vremena ih stavljamo u "mašineriju", a bez potrebe.
  • Djuri

    01.11.2021 12:41
    Izvidjaci
    Izvidjaci!Jos jedan zanimljiv vid aktivnosti u prirodi,mozda manje trcanja,ali odlicna stvar za dete iz grada,da dise cist vazduh,da se osunca,da oseti i vetar i kisu,savlada neke vestine,stekne drugare i ljubav prema prirodi.Neznam gde ima,i za koji uzrast.Treba proveriti.Moze i uz sport.Jedan moj poznanik ,dugogodisnji sportista mi je na pitanje ,,sport za malo dete,, odgovorio prosto,bilo sta napolje da trce,to je najbolje kada je napolju,mislim da ima pravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna